Hjemme fra Kimbrerskuet 2022

Vi er nu kommet godt hjem og kan reflektere over endnu et godt Kimbrerskue. Vi udstillede fire katalognumre, som alle fik god karaktastik af dommer Søren Hauge.

Fredag var første dyr i ringen Bloksdal Swarovski (UtrilloMic x Bloksdal Opal). Han var i hold med fem andre fantastisk unge tyre. Det er sjældent set, at kvaliteten af ungtyre i Danmark har været så høj, og faktisk indeholdte holdet også den senere overall Champion for Charolais. Swarovski blev nummer fem i sit hold med 22 point, da han desværre til bedømmelsen var dårligt gående. Han var ellers fint med både vægt- og størrelsesmæssigt. Vi solgt senere på skuet Swarovski til Jan Stistrup fra Hobro. Vi håber, at Swarovski og Jan bliver et godt match, ønsker held og lykke samt siger tak for handlen.

Næste dyr i rækken var Bloksdal Special Lady (Bloksdal Matador -ET V.B. x Bloksdal MiLady). Hun var i et svært hold med seks andre gode kvier. Svært fordi at Special Lady var den yngste i holdet, og de andre var op imod tre måneder ældre. Special Lady klare sig heldigvis flot og vandt holdet med 23 point. Hun skulle derfor senere deltage i ærespræmiekonkurrencen.

Næste dyr i rækken var Bloksdal Rosabelle (Glasgow x Bloksdal Mirabelle -ET). Hun var i et hold på ni gode kvier, hvor der ligesom var tre der skilte sig ud. Her var Rosabelle iblandt. Hun fik 23 point og skulle også senere deltage i ærespræmiekonkurrencen.

Sidste dyr i rækken var Bloksdal Mirabelle -ET (Vaillant x Anabelle) med hendes kalv Tur Beau efter Neptune (I love you x Fabtazia). Hun var i hold med to store andre køer med kalv. Hun blev nummer to og fik 23 point, men skulle ikke deltage i ærespræmiekonkurrencen, hvilket vi er lidt uforstående overfor.

Til ærespræmiekonkurrencen var der 21 katalognummer, som skulle skæres ned til 11 præmierende dyr. Bloksdal Rosabelle blev placeret ind som nummer 12 og fik derfor ikke ærespræmie. Special Lady endte i finalen og kom ind til røg og damp. Hun fik en meget flot placering som nummer tre og anden bedste kvie på skuet.

Lørdag var der forskellige tværgående konkurrencer som vi deltog i. Martin deltog bl.a. i mønstring og blev den bedste Charolais mønstre og samlet nummer tre.

Til slut vil vi gerne takke alle, som var med til at gøre dagene til Kimbrerskuet til nogle gode dage, vi fra Bloksdal Charolais har i hvert fald nydt alle dagene i Aars. Vi vil gerne ønske alle tillykke med deres præmier og placeringer.

HUSK du kan se eller gense bedømmelsen fra vores liveudsendelse på vores facebook sidd og se billeder i fotoalbummet “Kimbrerskuet 2022”.

Skriv et svar

Your email address will not be published.