Et nyt hold dyr på græs

Kr. himmelfartsdag lakker mod enden og vi har i dag fået flere dyr ud på græs. Tre køer og tre kalve er kommet ned i engen, til de dyr vi lukkede ud for cirka ti dage siden. Derudover er tre køer og én kalv kommet ud på et andet engstykke.

Landsskuet 2021 aflyst

Vi må meget mod vores vilje, men ganske som ventet og forståeligt, sande at dette års landsskue også er blevet aflyst.
Ligesom sidste år er det blevet aflyst pga. den igangværende pandemi (COVID-19).
Modsat sidste år og heldigvis er der nu mere lys for enden af tunnelen. Vi kan se frem til at alle der måtte ønske det, kan blive vaccineret og samfundet forhåbentlig snarest muligt kan åbne helt op igen.
Sidste mulighed for dyrskue i 2021 vil for vores vedkommende nu være Kimbrerskuet i Aars til oktober.

Første dyr på græs

Vi har i dag, på maj måneds første dag, lukket de første dyr ud i engen. Vi har lukket tre køer ud sammen med vores foldtyr Bloksdal Matador -ET V.B. Vi har de senere år lukket de første dyr ud i slutningen af april, men i år altså lidt senere pga. det kolde vejr. Afhængig af vejret vil vi de kommende uger sætte flere dyr ud i engene omkring Ferslev. Det er planen, at der til sommer kun skal gå salgsemner, fravænnet tyrekalve samt eventuelle dyrskue dyr hjemme på gården.

Foråret er på vej

I næste weekend har vi planer om at lukke de første dyr ud på engen sammen med vores foldtyr Bloksdal Matador -ET V.B. (Vaillant x Anabelle). Vi har dog denne vinter insemineret størstedelen af besætningen. Vi har 10 dyr konstateret drægtige og dette efter bare 12 insemineringer. Vi har brugt syv forskellige insemineringstyre: Lorsini, Gustav, Utrillomic, Major, Uvejr Av Strömsnäs, Japon (Pp), Cristal-DK og Heracles. Vi glæder os til efteråret, hvor de første kalve skal se dagens lys.

Tyrekalv med fantastisk 1 års vægt sælges

Bloksdal Roman (391) har 1 års fødselsdag i dag og er efter Bloksdal Matador -ET V.B. x Bloksdal MiLady. Romans fødselsvægt var 57 kg og hans 200 dgs vægt var 341 kg, mens hans kampvægt i dag er på hele 681 kg (73 kg mere end racegennemsnittet i Danmark).

Romans far, Matador, er søn af showvindere i Frankrig (Vaillant x Anabelle fra Elevage Sallé Charolais), mens hans mor, Bloksdal MiLady, er efter Bloksdal Juvel x Bloksdal Unak. Juvel var en kæmpe stor tyr, som vi selv har opdrættet og som var positiv for fødsel og mælk. Både Pekoline, Diamant, Unak og MiLady har vundet ærespræmier på Landsskuet i Herning. MiLady er tilmeldt udpeget af Danmarks Charolaisforening som potientielt tyremor pga. gode indexer og fik den anden dag en god kviekalv af samme afstamning som Roman.

Roman er en tyr med gode perspektiver, han er høj og lang, har meget racepræg samt har et unikt godt temperament. Han har et S-index på 114 og er bl.a. positiv for vækst, produktion og kælvning. Mangler du derfor en tyr til at løbe dine hundyr eller til dyrskue er Bloksdal Roman et god bud på din nye foldtyr.

Klovbeskærer

Vi har haft besøg af vores faste klovbeskære, Fjellerad Klovbeskæring ved Palle Christiansen. Vi har fået behandlet 10 hundyr og to handyr. Dyrene er således nu helt klar til at komme på græs om en måneds tid.

Påske kalv

Påsken startede ud med, at vi i dag (torsdag d. 2 april 2021 red.) fik en ny kalv. Det er Martins ko, Bloksdal MiLady (Bloksdal Juvel x Bloksdal Unak -ET), der har fået kalv. Hun fik en kviekalv efter vores nuværende foldtyr Bloksdal Matador -ET V.B. (Vaillant x Anabelle). Kalven var en utrolig frisk kviekalv på 55 kg, der skal hedde Special Lady og får nr. 403. MiLady blev i 2018 anden bedste Charolais kvie på Landsskuet. Det er hendes tredje kalv og en kalv, som vi er meget spændt på. MiLady er desuden blevet udpeget som tyremor af Danmarks Charolaisforening og vi har en meget lovende helbror på omkring 1 år gående til salg.

Rund fødselsdag

Vores allesammens gør det muligt kvinde, verdens bedste kone og mor runder et skarpt hjørne i dag. Hun fylder nemlig 60 år, selv om det ikke er til at se og du nok ikke helt vil være ved det. Bare HUSK Helle at alder bare er et tal og har kun betydning, hvis du er en Charolais som skal på dyrskue. Tusind TAK for dig og for du gør alt ting muligt.

Tilfredse kunder

Vi modtog for et kort stykke tid siden denne video sammen med følgende tekst. “Piris er stadig mega sød og nem – jeg er stadig så mega glad for hende”. Skrevet af Agnethe Rasmussen på 16 år der i sommers købte Bloksdal Piris (Bloksdal Linux -ET x Iris de Bat). Mangler du en ny rolig tyr, en kvie eller en ko med et godt temperament og gode indekser har vi i øjeblikket flere til salg. Tjek under fanen “dyr til salg” eller ring på tlf. 98389320 – 51714574.

Landsskuet 2021

Vi har i dag modtaget mail omhandlende Landsskuet – Dyrskuet i Herning. Landsskuet arbejder på trods af den igangværende Corona pandemien ufortrødent videre med planerne om afholdelse af dette års dyrskue. Fristen for tilmelding vil for kødkvæg og camping, være mellem primo april og d. 24 maj og d. 27 maj 2021. Vi vil nu gå i tænkeboks og udtage en bruttotrup som skal trænes og fodres lidt ekstra, mens vi samtidig krydser fingre for vi igen kan komme til dyrskue den 1. – 3 juli i Herning.