Matador er solgt

En god historie har en begyndelse, en midte og en slutning. I dag har vi måtte acceptere slutningen og sige farvel til Bloksdal Matador -ET V.B (Vaillant x Anabelle). Han er solgt til Ulla og Kristian Pedersen i Mørke på Djursland.

Historien startede i Frankrig i 2016, hvor vi indkøbte fire embryoner af Elevage Sallé charolais ved Pierre Yves Sallé. Her fik vi bl.a. Mirabelle og Matador.

Han er født d. 29/11/2016 og har siden været hos os. Han har deltaget på flere dyrskuer og udelukkende opnået 23p. I 2018 fik han ærespræmie og blev anden bedste yngre Charolais tyr og vinder af sit hold på Kimbrerskuet.

Han har fungeret som foldtyr hos os igennem de senere år og har derfor ikke været udstillet så meget selv. Tilgengæld har hans gener flere gange gjort sig gældende på dyrskuer. Han er bl.a. far til Bloksdal Special Lady, som vi udstillede med stor succes sidste dyrskue sæson, hvor hun udelukkede opnåede 24p på de skuer, som hun deltog på.

Foruden hans åbenlyse genetisk egenskaber er hans temperament helt unikt og som videoen viser, er det en helt særlig tyr vi i dag har sagt farvel til og skrevet sidste kapitel omkring. Heldigvis har vi forsat hans helsøster Bloksdal Mirabelle -ET. Vi håber, at Matador, Ulla og Kristian Pedersen bliver et godt match, ønsker held og lykke og siger tak for handlen.

Dyr på græs

Vi har fået lukket de første dyr på græs i engen. I første omgang fem køer som alle havde fået tyrekalve hvorfor de er fravænnet før udbinding.

Bloksdal MiLady har fået kalv

På trods af at Bloksdal Matador -ET V.B. (Vaillant x Anabelle) ikke er foldtyr hos os længere, nyder vi heldigvis godt af hans gener. Han er således blevet far til en frisk tyrekalv på 48 kg. Moren er Bloksdal MiLady (Vanggaard Daddy -ET x Bloksdal Unak -ET). Denne kombination er bl.a. forældre til Bloksdal Roman og Bloksdal Special Lady, som vi tidligere har udstillet med stor succes. Kalven får nummer 423 og skal hedde Bloksdal Uman.

Klovbeskæring

Vi havde haft besøg af vores faste klovbeskærer, Fjellerad klovbeskæring ved Palle Christiansen. Vi har fået beskåret alle vores køer samt vores foldtyr. Nu er vi snart klar til at lade dyrene komme ud på engene.

Bloksdal Unika er kommet til verden

Kalv nummer 422 er nu blevet født her på gården. Det er Bloksdal Opal (Cristal-DK x Bloksdal Hæmatit) som har fået kalv. Hun fødte selv kviekalven på 55 kg. Kalven er efter vores foldtyr Bloksdal Matador -ET V.B. (Vaillant x Anabelle).

Drægtighedsundersøgelser

Vi venter på de sidste kalve og at vejret tillader noget markarbejde. I mellemtiden har vi fået drægtighedsundersøgt de sidste hundyr.

Vi kan derfor informere om, at vi til efteråret forventer kalve efter følgende tyre;

  • Major (Berlioz x Charmille)
  • Glasgow (Apache x Dentelle)
  • Heracles (Royal Excellent x Demoiselle)
  • Utrillo-BP (Major x Fatcha)
  • Nobel PP (Indou PP x Jamba)
  • Gustav (Akron av Backgården x B.Eria av Skalltorp)
  • Lorsini (Agronomist x Instance)
  • Sapristi (Laurel x Nature)
  • Bloksdal Matador (Vaillant x Anabelle)

Fantastisk årsvægt

Vores nye tyr Tornado P efter den fransk polled tyr Indou PP (Cabar P x Faustine) og Polka Hvirring P (Chic x Katrine Hvirring P), som vi i december købte hos Hvirring Charolais hos Jette og Bjarne Pagh har i dag leveret en fantastisk årsvægt.

Han er i dag blevet vejet på en brovægten, som sagde imponerende 740 kg. Hvilket er korrigeret til en årsvægt på 708 kg. Han vejede 59 kg ved fødslen, hvilket vil sige han har taget 1778 gram på pr. dag siden han blev født.

Dansk Charolais racegennemsnit for tyre på 365 dage er 595 kg, mens gennemsnittet for daglig tilvækst er 1490 gram.

Vi er meget spændt på at følge hans fortsatte udvikling, og er fortsat rigtig glade for ham og hans gode temperament.

Dyr til salg

Bloksdal Smarties (410) er født d. 25/10/2021 og er efter Cristal-DK (Romeo x Tulipe) og Bloksdal Jelana (Utrillo-BP x Bloksdal Elana -ET). Mangler du en kvie med en spændende fransk afstamning og godt temperament, så er her et rigtig godt bud.
Udover Smarties har vi fortsat flere rigtig lovende ungtyre til salg samt hundyr i forskellige aldre. Ved interesse tjek fanebladet “dyr til salg” på vores hjemmeside (www.Bloksdal.dk) og kontakt os gerne online eller pr. telefon (+4551714574).

Bloksdal Silvia (408) solgt

Vi har i dag fået afhentet Bloksdal Silvia (Japon SC x Bloksdal Miva). Hun er kørt til Sønderjylland hvor hendes nye fodermester er Rene Andersen.

Silvia er en kvie med en passende størrelse og kødsætning men ikke mindst et godt temperament. Hun er helsøster til Bloksdal Ronaldo P (395) der til Kimbrerskuet i 2021, blev skuet femte bedste dyr og fik prædikatet skuets bedste yngre tyr. Afstamning har derfor bevist sig tidligere og vi glæder os til at følge hendes udvikling hos hendes nye ejer.

Vi håber derfor, at Silvia og Rene bliver et godt match, ønsker held og lykke og siger tak for handlen. Vi har fortsat flere rigtig lovende ungtyre til salg samt hundyr i forskellige aldre. Ved interesse tjek fanebladet “dyr til salg” på vores hjemmeside (www.Bloksdal.dk) og kontakt os gerne online eller pr. telefon (+4551714574).

Besøg fra Landbrugsskole

Vi har i denne uge haft besøg af Kamilla og Mads fra Nordjyllands Landbrugsskole, Lundbæk som skulle lære lidt om Charolais.
De skal til marts til et stort dyrskue i Paris, hvor de skal kæmpe mod andre elever fra landbrugsskoler i at bedømme Holstein og Charolais. Vi håber at de fik en god oplevelse og forhåbentlig kunne være med til at de klare sig godt. Vi ønsker dem i hvert fald held og lykke.