Hjemme fra Hjørring dyrskue 2022

Vi er nu kommet godt hjem fra et godt Hjørring Dyrskue 2022. Det var dejligt endelig at være afsted igen ovenpå to års nedlukning med corona. Som vi offentliggjorde tidligere på ugen, så deltog vi i år med tre katalognumre. Første dyr i ringen var Bloksdal MiLady (Vanggaard Daddy -ET x Bloksdal Unak -ET). Hun var i hold med en anden rigtig god ko uden kalv, hvilket var svært at hamle op med idet MiLady havde sin halvanden måned gamle kalv med. Hun blev derfor placeret på en andenplads med 22 point. Næste dyr i ringen var Bloksdal Rosabelle (Glasgow x Bloksdal Mirabelle -ET). Hun var i et hold med tre andre kvier. Hun vandt holdet og fik 23 point og skulle senere deltage i ærespræmiekonkurrencen. Sidste dyr i ringen var Bloksdal Special Lady (Bloksdal Matador – ET V.B. x Bloksdal MiLady). Hun var alene i sit hold, men fik meget positiv omtale og fik derfor også 23 point og hun skulle også deltage i ærespræmiekonkurrencen. I denne deltog 14 dyr og Bloksdal Rosabelle sluttede i top otte, mens Bloksdal Special Lady sluttede i top 3. Hun blev tilmed opjusteret til det maksimale 24 point. Alt i alt et godt lokal skue for vores familie og besætning. Nu ser vi med stor spænding frem til det forestående Landsskue i Herning. Afslutningsvis vil vi gerne ønsker alle tillykke med deres præmier og placeringer samt sige tak for ærespræmien til Dansk Kødkvæg.

Katalog Hjørring dyrskue 2022

Kataloget for Hjørring dyrskue nu kommet. Vi deltager i år med tre katalognummer (fire dyr). Det er tre velkendte dyr, idet de tre voksne dyr alle har været udstillet tidligere og klaret sig godt. Bloksdal MiLady (Vanggaard Daddy -ET x Bloksdal Unak -ET). Udstilles med hendes kalv Bloksdal Triple Lady (Gaston). De er i hold med én anden ko uden kalv. Bloksdal Rosabelle (Glasgow x Bloksdal Mirabelle -ET) er i hold med seks andre jævnaldrende kvier. Bloksdal Special Lady (Bloksdal Matador -ET V.B. x Bloksdal MiLady) er i hold med én anden kvie, med få dage imellem. Der er i alt tilmeldt 36 katalognummer til Hjørring dyrskue 2022. Se hele kataloget på linket herunder:

http://www.hjorringdyrskue.dk/Admin/Public/DWSDownload.aspx?File=%2fFiles%2fFiles%2fHj%c3%b8rringDyrskue%2f2022%2fKatalog++Hj%c3%b8rring+Dyrskue+2022_+Kv%c3%a6g.pdf#Bloksdal#Charolais#Bloksdal_Charolais#DanskCharolais#CharolaisDenmark#HjørringDyrskue#HjørringDyrskue22#HjørringDyrskue2022

Dyr på græs

I weekenden fik vi afsluttet det, som vi startede sidste weekend; at få dyr på græs. Vi har nu alle dyr i engen for sommeren, undtagen de dyr som skal på dyrskue samt tyrekalve og kælvere.

Nyt familiemedlem

Vi har her til aften fået et nye familiemedlem. Martins ko Bloksdal MiLady (Vanggaard Daddy -ET x Bloksdal Unak -ET), har fået kalv. MiLady har tidl. vundet flere ærespræmier på diverse dyrskuer og er udvalgt af Charolaisforening, som potientielt tyremor. Vi havde derfor fulgt deres anbefalinger og benytte en udvalgt fransk tyr fra deres side. Dette i håb om en potentiel tyrekalv med gode indexer og eksteriør, som fremadrettet vil kunne bruges som insemineringstyr. Det blev desværre ikke en tyrekalv, men en dejlig frisk kviekalv på 48 kg efter Gaston (Robustin x Catalane), som MiLady berigede os med. Kalven får nummer 413 og skal hedde Triple Lady.

Første dyr på græs

Vi har nu lukket de første dyr på græs. Disse tre kvier er lukket på græs i en nyetableret fold hjemme på gården. I den kommende weekend vil vi begynde at lukke flere dyr ud. Dog skal disse ned i engene omkring Ferslev.

Klovbeskæring

Vi har her til aften haft besøg af vores faste klovbeskærer, Fjellerad Klovbeskæring ved Palle Christiansen. Alle voksne dyr, undtagen to højdrægtige køer, er nu klovbeskåret og klar til at komme på græs den kommende weekend.

Salg af avlstyr

Står du og mangler en ny avlstyr her til udbinding, så læs videre. Bloksdal Charolais har denne tyrekalv til salg. Bloksdal Red Bull (400) fra d. 19/12-20. Han er efter vores nuværende foldtyr Bloksdal Matador og Bloksdal Liqueur. Matador, er søn af showvindere i Frankrig (Vaillant x Anabelle fra Elevage Sallé charolais), mens hans mor Liqueur (Vanggaard Daddy x Bloksdal Bailey) er showvindere fra Danmark. Afstamningen er altså i top mens også tal og temperament er helt i orden. Han er meget racetypisk, har en god overlinje samt kødsætning. Ved interesse kontakt :Karsten Brødbæk – 51714574 eller Karsten@bloksdal.dk

Godt Nytår

Vi fra Bloksdal Charolais vil hermed gerne ønske jer alle et Godt Nytår. 2021 blev endnu et år, som bar præg af Corona. Heldigvis er dagligdagen med vores dyr ikke ramt af dette. Vi nåede at komme til et dyrskue i 2021, hvor vi udstillede fem dyr og alle fem deltog i ærespræmiekonkurrencen. Vi opnåede to ærespræmier og samt prædikatet “Bedste yngre tyr”. Derudover var det skønt at se venner og bekendte igen. Vi har i årets løb solgt seks dyr til levebrug – tre tyre, to køer samt en kalv. Vi håber dyrene trives i deres nye omgivelser. Efter i flere år at have snakket om at komme lidt ned i ko antal lykkes det endelig i år – vi er nu nede på 10 køer plus opdræt. Vi har flere spændende kvier vej, så fremtiden er sikret. To af vores køer er af Danmarks Charolaisforeningen udpeget til at være tyremødre. Vi har fået 1,1 kalv pr. årsko, årsvægtene på vores tyrekalve har været 633 kg, hvor racegennemsnittet er 619 kg. Ved kvierne var årsvægten på 494 kg og racegennemsnit var 467 kg. Afslutningsvis vil vi gerne sige tak til alle gæster og besøgende, som vi har haft her på gården. Vi ønsker alle et Godt Nytår.

Opal har fået kalv

Årets sidste kalv var en ordentlig klippert. Bloksdal Opal (Cristal-DK x Bloksdal Hæmatit) har her til aften kælvet. Kalven er en stor stærk og frisk tyrekalv efter UtrilloMic (Senior x Ficelle) fra Gaec Micaud. Kalven vejede 64 kg ved fødslen, skal hedde Bloksdal Swarovski og får nr. 412

Bailey er blevet slaget

Besætningens ældste- og Martin ko, Bloksdal Bailey, på 15 år, er i dag desværre blevet sendt til slagteriet.

Hun var på far siden efter vores tidligere foldtyr Vainqueur (Emir x Pascaline), som var en fransk importeret tyr, vi købte som tyrekalv ved Elevage Clame Aubouard. På mor siden er hun efter Bloksdal Unak -ET (Major x Pekoline Hedevang), som var et embryon vi købte ved Hans Topholt og udrugede hos os. Bailey havde et fantastisk temperament og godt racepræg, hun nåede at få 12 levende kalve. Derudover er hun mor til tre ET kalve. I 2018 blev hun hædret af Jean-louis Riotte som avlsdronning på Hjørring Dyrskue ligesom hun også tidligere har fået ærespræmie på Landsskuet i Herning (The National Show).

Bailey var til det sidste en stor stærk ko, hvilket hendes slagtevægt og klassificering på 511 kg og klasse 9 også bevidner om.