Dyr på græs 2020

Vi har i weekenden fået en stor del af vores dyr ud. Således er de nu klar, til at skal gå på vores engarealer omkring Ferslev hele sommeren.

Mange forskellige gøremål

Der sker rigtig meget på gården for tiden og det kan være svært at huske og berette om det hele. Vi har de sidste 14 dage færdiggjort markarbejde, lavet hegn i engen, klippet kalve, renoveret kalveskjul, købt ny kreaturvogn samt marksprøjte.
Største projekt er dog at banke puds af facaden til stalden, således den igen kan stå pænt og flot.
Jo der er skam nok at se til, samt lave på BLOKSDAL CHAROLAIS.

Tyr solgt

Bloksdal Linux -ET V.B. (Bourgogne x Une Fleur), der de sidste tre måneder har været udlejet til Lars Thomsen i Frederikshavn, er blevet solgt.
Han er blevet solgt til Andreas Frost i Egense, som også købte Vanggaard Daddy -ET (Valseur x Bloksdal Butterfly -ET) i sin tid. Andreas ønskede en ny stor rolig tyr, som giver lette kælvninger og har højt indeks for mælkeproduktion. Faktisk er Linuxs samlet S-indeks på 119.
Vi håber at Linux og Andreas bliver et godt match, ønsker held og lykke og siger tak for handlen.
Vi har fortsat flere rigtig lovende ungtyre til salg samt hundyr i forskellige aldre.

Klovbeskæring

Vi fik i går klov beskåret elleve køer, en tyr og en enkelt kvie. Disse har fortrinsvis gået i dybstrøelse hele vinteren og er nu klar til at komme ud på græs, når vejret tillader det.
Tak til Fjellerad Klovbeskæring ved Palle Christiansen for god service og behandling.

Op og nedtur i påsken

Vi starter med nedturen. Martins gamle ko Bloksdal Bailey (Vainqueur x Bloksdal Unak -ET) på 14 år fik i påsken en tyrekalv efter vores foldtyr Bloksdal Linux -ET V.B (Bourgogne x Une Fleur). Dette var hendes levende fødte kalv nr. 12. Hun fødte den selv og alt gik planmæssigt. Dagen efter ligger kalven desværre død bagved hende af uforklarlige årsager.


Heldigvis fik Martin oprejsning i søndags, hvor hans anden ko Bloksdal MiLady (Bloksdal Juvel x Bloksdal Unak -ET) på 4 år fik sin anden kalv. Denne gang en tyrekalv efter vores anden foldtyr Bloksdal Matador -ET V.B (Vaillant x Anabelle). Kalven vejede 57 kg ved fødslen får nr. 391 og skal hedde Bloksdal Roman.

Charolais tyr sælges

Mangler du ny foldtyr i din besætning – så se her:

Bloksdal Pernod (d. 27-04-19) er utrolig rolig og kødfuld tyr og har samtidig et S-indeks på 110. Hans fødselsvægt var på 48 kg, 200 dages vægt på 343 og årsvægten er 633 kg.

Hans mor, Bailey, er ved at være en ældre dame, som gennem tiden har leveret mange gode kalve. Hun har selv vundet ærespræmie på Landsskuet. Der er mulighed for at se flere dyr fra samme familie.

Hans far er Linux, som er importeret fra Frankrig som embryon fra Earl Sallé. Vi har brugt Linux i tre sæsoner og har mange gode kalve, som er letfødte og livskraftige samt har god tilvækst og temperament. Det vil være muligt at se flere afkom efter Linux. 

Er du interesseret i kvier eller køer, så har vi også flere til salg.

Lyspunkt i en svær tid

I disse Corona tider har vi stadigvæk en gård at passe, så nogle træner til sommerens – forhåbentlig forstående – dyrskuer, mens andre laver forårsarbejde i marken.

Dyr nummer et:
Bloksdal Perle (Bloksdal Matador -ET VB x Bloksdal Jæmatit -ET)

Dyr nummer to:
Bloksdal Pilou (Cristal -DK x Bloksdal Miva)

Dyr nummer tre:
Bloksdal Premiérbelle (Lorsini x Bloksdal Mirabelle -ET)

I øvrigt mere eller mindre første gang de er i grime og de to bagerste er lige blevet taget fra deres mor for én uge siden.

En dejlig e-mail

Igår modtog vi følgende besked og billede.

Hej Karsten og familie Vi har nu haft Bloksdal Ole (Bloksdal Linux –ET VB x Bloksdal Ily) i et lille år. Vi har fået de første tre kalve efter ham. De tre kalve har alle tre haft en størrelse, så de to kvier og én ko selv har kunnet føde dem selv. Ole er meget rolig – både i stald og på fenne sidste sommer. Han står ikke og stamper i jorden, når folk kommer gående forbi – og vi kunne fange en kælvende ko, uden han kom og blandede sig. Så indtil videre er han et godt køb. Venlig hilsen Ulla og Kristian, Djursland

Det er altid dejlig at høre det går godt med dyr man har solgt til levebrug, specielt når der til ovenforstående salg var speciel fokus på lette kælvninger og godt temperament. Vi har måske også dit næste avls dyr gående.

Vi har i øjeblikket flere tyre, kvier og køer til salg. Tjek vores hjemmeside salgsside her på siden eller kontakt os på

98 38 93 20 – 51 71 45 74

Fem insemineringer gav fire drægtigheder

Vi har i weekenden fået drægtighedsundersøgt tre køer og en stor kvie. De viste sig alle at være med kalv og kun den ene er insemineret to gange. Vi forventer derfor til efteråret kalve efter følgende fransk tyre: Cristal-DK, Japon Pp, Glasgow og Lorsini.

Fire kalve på under 12 måneder

Kristinas ko, Bloksdal Holly V.B. (Aros Hvirring x Bloksdal Smilla V.B.), fik igår eftermiddags et sæt tvillinger. Dette præsterede hun også ved sidste kælvning, d. 1 marts 2019, hvor hun fik to kviekalve. Denne gang dog en af hvert køn.

Kviekalven fødte Holly selv, mens tyrekalven måtte have lidt hjælp, da den var baglæns født. Kviekalven vejede ved fødslen 39 kg og skal hedde Bloksdal Roberta (388) mens tyrekalven vejede 32 kg og skal hedde Bloksdal Robert (389).

Kalvene er efter vores udlejede foldtyr Bloksdal Linux -ET V.B. (Bourgogne x Une Fleur) og er begge meget friske.