Godt Nytår

Vi fra Bloksdal Charolais vil hermed gerne ønske jer alle et Godt Nytår. 2021 blev endnu et år, som bar præg af Corona. Heldigvis er dagligdagen med vores dyr ikke ramt af dette. Vi nåede at komme til et dyrskue i 2021, hvor vi udstillede fem dyr og alle fem deltog i ærespræmiekonkurrencen. Vi opnåede to ærespræmier og samt prædikatet “Bedste yngre tyr”. Derudover var det skønt at se venner og bekendte igen. Vi har i årets løb solgt seks dyr til levebrug – tre tyre, to køer samt en kalv. Vi håber dyrene trives i deres nye omgivelser. Efter i flere år at have snakket om at komme lidt ned i ko antal lykkes det endelig i år – vi er nu nede på 10 køer plus opdræt. Vi har flere spændende kvier vej, så fremtiden er sikret. To af vores køer er af Danmarks Charolaisforeningen udpeget til at være tyremødre. Vi har fået 1,1 kalv pr. årsko, årsvægtene på vores tyrekalve har været 633 kg, hvor racegennemsnittet er 619 kg. Ved kvierne var årsvægten på 494 kg og racegennemsnit var 467 kg. Afslutningsvis vil vi gerne sige tak til alle gæster og besøgende, som vi har haft her på gården. Vi ønsker alle et Godt Nytår.

Opal har fået kalv

Årets sidste kalv var en ordentlig klippert. Bloksdal Opal (Cristal-DK x Bloksdal Hæmatit) har her til aften kælvet. Kalven er en stor stærk og frisk tyrekalv efter UtrilloMic (Senior x Ficelle) fra Gaec Micaud. Kalven vejede 64 kg ved fødslen, skal hedde Bloksdal Swarovski og får nr. 412

Bailey er blevet slaget

Besætningens ældste- og Martin ko, Bloksdal Bailey, på 15 år, er i dag desværre blevet sendt til slagteriet.

Hun var på far siden efter vores tidligere foldtyr Vainqueur (Emir x Pascaline), som var en fransk importeret tyr, vi købte som tyrekalv ved Elevage Clame Aubouard. På mor siden er hun efter Bloksdal Unak -ET (Major x Pekoline Hedevang), som var et embryon vi købte ved Hans Topholt og udrugede hos os. Bailey havde et fantastisk temperament og godt racepræg, hun nåede at få 12 levende kalve. Derudover er hun mor til tre ET kalve. I 2018 blev hun hædret af Jean-louis Riotte som avlsdronning på Hjørring Dyrskue ligesom hun også tidligere har fået ærespræmie på Landsskuet i Herning (The National Show).

Bailey var til det sidste en stor stærk ko, hvilket hendes slagtevægt og klassificering på 511 kg og klasse 9 også bevidner om.

Salg af tre avlsdyr

Vi har i går fået afhentet to køer og en kalv, som vi har solgt til videre avl. Dtn første dyr, er en ko, Bloksdal Mercedes P (Uvejr Av Strömsnäs x Bloksdal Elana -ET). Mercedes’ far, Uvejr Av Strömsnäs, var i sin tid den bedst testede dansk/svenske Charolais tyr ift. lavt foderforbrug i Danmark. Moren, Elana, var en stor udstillingsko, som har vundet ærespræmier på flere skuer landet over. Udover Mercedes har vi også solgt Bloksdal Olana (Bloksdal Linux -ET V.B. x Bloksdal Jelena). Hendes far Linux, er et embryon, som vi købte ved Elevage Salle Charolais og er efter Bourgogne x Une Fleur, som var virkelig gode dyr i Charolais’ moderland, Frankrig. Linux var i en længere periode en af de bedst tyre i Danmark målt på forskellige indekser – han er blandt andet meget positiv for kælvning og mælk. Jelana er en stor ko, som vi planlægger at have med til dyrskue i 2022. Hun er efter den franske tyr Utrillo-BP og Bloksdal Elana -ET. Olana er solgt med hendes polled kviekalv, Bloksdal Solana P ved siden.Køberen af de tre dyr er Rene Andersen fra Vejen, der ligeledes købte Bloksdal Roman (Bloksdal Matador -ET V.B. x Bloksdal MiLady) efter Kimbrerskuet i oktober. Vi håber, at Mercedes, Olana og Solana samt René bliver et godt match, ønsker held og lykke og siger tak for handlen.

Jelana har fået kalv

Vi har i dag fået endnu en ny kalv. Denne gang var det Bloksdal Jelana (Utrillo-BP x Bloksdal Elana -ET) der fik kalv. Hun fødte den 55 kg tunge kviekalv selv. Kalvens far er den franske tyr Cristal-DK (Romeo x Tulipe) fra Gaec Merlet. Kalven får nummer 410 og skal hedde Bloksdal Smarties

Tredje polled kalv på en måned

Helt høj på weekendens dyrskue glemte vi helt at fortælle, at vi også fik en ny kalv. Kristinas kvie, Bloksdal Pippi V.B. (Bloksdal Linux -ET V.B. x Bloksdal Holly V.B.), fødte selv natten til lørdag en tyrekalv. Kalven er efter den svensk polled tyr, VB Gustav. Den vejede 35 kg ved fødslen får nummer 409 og skal hedde Bloksdal Svend P.

Hjemvendt fra et fantastisk skue i Aars.

Kimbrerskuet 2021 blev en stor succes for Bloksdal Charolais.
Vi udstillede fem katalognumre. Første dyr i ringen var Bloksdal Ronaldo P (Japon Sc x Bloksdal Miva). Ronaldo var i hold med tre andre gode tyre, hvor han fik god karakteristik af den franske dommer og fik 23 point. Næste dyr i ringen var Bloksdal Roman (Bloksdal Matador -ET V.B. x Bloksdal MiLady). Roman er en anden type tyr end Ronaldo, og dommeren synes han havde lidt for grove lemmer, men massere af kød de rigtige steder. Næste dyr var Bloksdal Rosabelle (Glasgow x Bloksdal Mirabelle -ET). Hun var i et stort hold med otte andre fantastiske kvier. Hun ender som treer i holdet, men tæt løb mellem de tre øverste.
Næste kvie var Bloksdal Piña Colada (Bloksdal Linux -ET V.B. x Bloksdal Liqueur). Hun var i hold med fire andre gode kvier. Hun vandt holdet og fik 23 point. Afslutningsvis skulle Bloksdal MiLady (Vanggaard Daddy -ET x Bloksdal Unak -ET) i ringen sammen med hendes kalv Special Lady. Hun var i hold med to andre køer med kalv og vandt sit hold med 23p.
Det endte derfor med, at alle vores fem udstillede katalognumre skulle til ærespræmiekonkurrence. Her var det fra morgen af pointeret, at det var en ny konkurrencen, og at der derfor godt kunne blive bytter rundt på dyrene ift. bedømmelsen tidligere på dagen. Til ærespræmiekonkurrencen ender det med, at Bloksdal Ronaldo P bliver skuet femte bedste dyr og får prædikatet skuets bedste yngre tyr. Derudover bliver Bloksdal MiLady og hendes kalv Special Lady nummer otte og modtog derfor også ærespræmie. Pina Colada og Rosabelle blev placeret som nummer 10 og 13.
Vi valgte at have både Roman og Ronaldo til salg og de blev begge solgt. Stort tillykke og tak for handlen til Rene Andersen i Vejen og Tommy Jensen i Havndal.
Alt i alt en fantastisk weekenden for os. Det var dejligt at komme på udstilling igen og møde gode venner og kollegaer. Bloksdal Charolais ønsker alle tillykke med deres præmier og placeringer.


// Billederne vi tog på skuet vil forhåbentlig blive lagt op her på siden og på vores facebook sider i den kommende ugen. I mellemtiden kan man se eller gense vores liveudsendelser fra bedømmelsen og ærespræmiekonkurrencen på facebook.

Ny polled kalv

Vi har i dag fået endnu en ny polled kviekalv. Denne gang var faren den fransk polled tyr Japon Sc. Moren var Anders’ ko Bloksdal Miva (Bloksdal Juvel x Bloksdal Diva). Miva er bl.a grund af sit høje S-indeks på hele 123 udvalgt som potentiel tyremor af Danmarks Charolaisforening. Det høje S-indeks har hun bl.a. fået ved at være en fantastisk mor, hvilket hun også viste sig at være denne gang. Hun fødte nemlig den 54 kg tunge kalv selv uden hjælp. Kalven var frisk og var efter kort tid selv oppe at stå og få mælk. Anders har besluttet, at kalven skal hedde Bloksdal Silvia P (408).

Polled kalv

Vi har i dag fået endnu et nyt Bloksdal medlem. Bloksdal Olana (Bloksdal Linux -ET V.B. – Bloksdal Jelena) har nemlig fået kalv. Olana havde selv fået kalv, da Karsten kom ud om morgenen for at fodre. Kalven er en polled kviekalv efter Uvejr Av Strömsnäs og vejer 43 kg ved fødslen. Den får nr. 407 og skal hedde Bloksdal Solana P.

Klovbeskæring

Vi har igår haft besøg af vores faste klovbeskære, Fjellerad Klovbeskæring ved Palle Christiansen. Vi har fået beskåret flere af de dyr, som vi skal udstille til Kimbrerskuet samt et par andre, som ikke blev beskåret ved udbinding.