Holly er blevet slagtet

Vi har i dag slagtet en af besætningens ældste køer. Det drejer sig om Kristina ni år gamle ko Bloksdal Holly V.B. (Aros Hvirring x Bloksdal Smilla V.B.). Smilla nåede at få syv kalve, heraf flere sæt tvillinger. Holly vejede knap 500 kg ved slagt og gik i en god klassificering.

En Polled kviekalv

Vi har i dag fået endnu en kalv. Denne gang var det Bloksdal Mercedes P (Uvejr Av Strömsnäs x Bloksdal Elana -ET), som fik kalv. Dette klare hun helt selv og enormt hurtig.
Vi kunne via iPhone og iPad følge kælvningen via vores overvågningssystem og kunne på dette konstatere, at der gik under 10 minutter fra vi kunne se benene på kalven, til den lå født bagved hende.
Kalven er en polled kviekalv efter Bloksdal Matador -ET V.B. (Vaillant x Anabelle). Den vejede 50 kg ved fødslen, får nr. 402 og skal hedde Bloksdal Superb P.

Årets første kalv

Vi har her til aften fået årets første kalv. Det var Bloksdal Lavendel (Bloksdal Invincible x Bloksdal Dahlia) der fik kalv. Kalven var baglæns født og lå på ryggen, så vi måtte have lidt hjælp til at vende den. Kalven er efter Bloksdal Matador -ET V.B. (Vaillant x Anabelle) og vejede 44 kg ved fødslen. Vi har besluttet kalven skal hedde Bloksdal Silke og får nummer 401.

Godt nytår

Bloksdal Charolais vil gerne benytte lejligheden til at sige tak for det snart forgangne år. Et meget specielt år, som pga. COVID-19 ikke blev som vi havde forventet. Det til trods ser vi frem mod det nye år og ønsker alle et godt nytår.
Læs mere om det forgange år her på vores hjemmeside, i vores seneste indlæg.

Året der gik

2021 nærmer sig med hastige skridt. Vi vil her på Bloksdal gerne kigge tilbage på året 2020, og komme med en lille beretning herom.
2020 blev året hvor vi, pga. den verdensomspændende pandemi (COVID-19), ikke kom afsted på dyrskue. Vi havde ellers i år set frem til at deltage med flere debutanter. Dette må disse dog have til gode til en anden gang.
Eftersom vi ikke kan komme med nogle dyrskueberetninger, så har vi i år valgt at kigge lidt nærmere på tal og indexer. Charolais racens gennemsnit for S-indeks er på 101, mens den i vores besætning er på 107. Vi har i år 2020 fået 1,1 kalv pr. årsko mod racegennemsnittet på 0,9. Gns alder ved 1 kælvning er 25,9 mdr. i vores besætning mod de 30,2 mdr., som er racens gennemsnit.
Årsvægt på tyrekalve er i vores besætning 661 kg, mens den på landsplan er 603 kg. For kvier er landsgennemsnittet 478 kg, hvor den i vores besætning er 470 kg.
Vi har i år fået 13 kalve på 12 kælvninger. Vi har i år solgt 3 dyr til avl (2 tyre og 1 kvie). Vi ønsker fortsat, at slanke vores besætning og har derfor løbende dyr til salg, hvorfor interesserede og besøgende altid er velkommen.
Afslutningsvis vil vi gerne sige tak til alle gæster og besøgende, som vi har haft her på gården. Vi ønsker alle et Godt Nytår.

Tilfredse kunder

Vi modtog kort før juleaften dette billede i en julehilsen fra Ulla og Kristian, Djursland.
De købte Bloksdal Ole (Bloksdal Linux –ET V.B. x Bloksdal Ily) for et par år siden. I brevet omtaler de bl.a. hans gode temperament samt hans gode egenskaber som far, herunder lette kælvninger og høj tilvækst.
Mangler du en ny tyr, eller et hundyr har vi i øjeblikket flere til salg. Tjek vores fanebladet dyr til salg og tøv ikke med at ud kontakte os pr. tlf. eller mail ved interesse.

Kalv nummer 400

Vi har i dag fået kalv nummer 400 født her på gården. Kalven der er en tyrekalv blev født af Bloksdal Liqueur (Vanggaard Daddy -ET x Bloksdal Bailey). Hun gik forsat ude på rajgræs og da hun fik vandkalven kom hun på stald og fødte selv kalven.
Faren til kalven er vores nuværende foldtyr Bloksdal Matador -ET (Vaillant x Anabelle).
Kalven skal hedde Bloksdal Red Bull

Vinter opdatering

Vi har i weekenden hentet dyrene hjem fra naboen, således vi kun har dyr gående ude på rajgræs hjemme omkring gården.Dyrene på marken fodres med kartoffelpulp og wrap i høhæk.

En tidlig julegave

Her til eftermiddag fik vi her på gården en tidlig julegave. Anders’ ko Bloksdal Mirabelle -ET (Vaillant x Anabelle) fra Elevage Sallé charolais fik nemlig kalv. Hun havde længe gjort klar til at skulle kælve, og i går kom forløsningen så. Hun fødte en stor, dejlig kviekalv på 58 kg. Kalven var meget frisk og stod allerede selv på benene og drak mælk efter en time eller to. Kalven er efter den kendte franske tyr Glasgow (Apache x Dentelle) fra Elevage Picaut. Den skal hedde Bloksdal Rosabelle og får nr. 399.

Køb af nyt Charolais sæd

I weekenden havde vi besøg af Arne Godthaab Hansen. Vi havde en rigtig hyggelig dag, med en masse god snak om Charolais.Udover hyggeligt sammenvær købte vi også lidt forskelligt Charolais sæd. Vi planlægger derfor i den kommende sæson af benytte følgende Charolais tyre, udover vores foldtyr Bloksdal Matador -ET fra Elevage Sallé charolais.

Cristal-DK – Gaec Merlet
Major – GAEC Cadoux
Utrillo-BP – Raymond A. & amp; J.C (58)
Heracles M – Gaec Micaud
UtrilloMic – Gaec Micaud
Japon Sc – Gaec Giraud
Iceberg PP – Earl Poyet David