Niende tyrekalv i træk

Det går stærkt med kælvningerne i øjeblikket. I dag kom der endnu en kalv og endnu engang fristes man til at sige var det en tyrekalv. Faktisk er denne kalv den niende tyrekalv i træk. Denne gang var det vores store dyrskue kvie Bloksdal Opal (Cristal-DK x Bloksdal Hæmatit), som fik kalv. Hun fødte selv kalven let og uden problemer, som videoen viser. Kalven er efter kvietyren Lorsini (Agronome x Instance). Han vejede 43 kg ved fødslen og skal hedde Bloksdal Rubin (397)

Lyspunkt i en ekstrem hård og underlig tid

I en ekstra hård tid for os nordjyder og i særdeleshed minkbranchen er der forsat små lyspunkter i hverdagen at spore. Et af dem kom i dag. Her fik vi en tyrekalv midt under statministerens pressemøde. Heldigvis kunne Bloksdal Jelana (Utrillo-BP x Bloksdal Elana -ET) klare fødslen af den 57 kg tunge tyrekalv selv. Kalven er efter Cristal-DK (Romeo x Tulipe). Han får nr. 396 og skal hedde Bloksdal Rambo.

Kælvnings sæsonen er startet

Det bedste ved denne årstid er, at få dyrene hjem og når vi starter ud med at få kalve. Vi har fortsat dyrene gående ude – fire styks i engen og ellers resten primært fordel mellem to rajgræs stykker.

Nogle af dyrene er også kommet på stald, fordi de snart skal kælve, og faktisk fik vi denne sæsons første kalv i dag. Det blev en tyrekalv efter den fransk polled tyr Japon SC (Glaieul x Fraise) og Anders’ ko Bloksdal Miva (Bloksdal Juvel x Bloksdal Diva). Miva fødte selv den store 55 kg tunge tyrekalv. Anders har besluttet, at han skal hedde Bloksdal Ronaldo P (395).

https://www.instagram.com/p/CHIviuIH0lf/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

To tyrekalve solgt

Vi har i denne uge solgt to tyrekalve.
Den ene er Bloksdal Pilou der er fra den 9 oktober 2019. Han er efter Cristal-Dk og Bloksdal Miva.
Han har en imponerende årsvægt på 715 kg og skulle have været med os til Kimbrerskuet. I stedet er han kommet op til Ib Christensen i Sæby, hvor han skal indgå i avlen.
Den anden tyrekalv er Bloksdal Pondus. Han er fra den 12 november 2019 og efter Bloksdal Linux -ET VB og Bloksdal Jelana. Hans årsvægt er på 698 kg.
Han er solgt til Mikkel Thorsen, Havndal, og skal ligesom Pilou indgå i avlen der.
Vi ønsker begge købere og tyre hele og lykke og siger tak for handlen.

Kimbrerskuet 2020

Som bekendt blev Kimbrerskuet, som så meget andet, aflyst i år pga. den igangværende pandemi (COVID-19). Vi havde ellers set frem til igen at kunne komme til dyrskue, og tilbringe tid sammen som familie og med gode dyr samt venner i højsædet. Men helt forståeligt blev dette skue som bekendt også aflyst.

Vi havde i år planlagt at udstille 3 debutanter;

Bloksdal Perle, 377 – d. 21 april 19.
Far: Bloksdal Matador -ET V.B.
Mor: Bloksdal Jæmatit -ET.

Bloksdal Pilou, 382 – d. 9. oktober 19.
Far: Cristal-DK.
Mor: Bloksdal Miva.

Bloksdal Piña Colada, 384 – 7. november 19.
Far: Bloksdal Linux -ET V.B.
Mor: Bloksdal Liqueur.

Vi ser nu i stedet for frem til sommer hvor vi igen håber at må komme til dyrskue.

Vores bedste ko

Dagens ko er også Anders’ og præsenteres på Karstens fødselsdag.

Bloksdal Mirabelle -ET er fra den 3. december 2016 og har fået én enkelt kalv. Hun blev købt som et embryon ved Elevage Sallé Charolais. Vi købte tre embryoner og fik tre kalve, som foruden Mirabelle er vores nuværende foldtyr Bloksdal Matador -ET. Mirabelle tilhører Anders og er en af vores bedst køer til trods for hendes unge alder. Hun er efter den kendte franske tyr Vaillant (Port Royal x Nivea), mens hun på mor siden er efter Anabelle (Major x Sylvette). Der er med andre ord topdyr over hele linjen, og flere af dem har vundet store og anerkendte dyrskuer i Frankrig. Mirabelle har også allerede selv gjort sig positiv bemærket på de danske skuer, hvor hun bl.a. har vundet prædikaterne; Skuets bedste kvie, bedste insemineringskvie og skuets bedste Charolais dyr samt opnået 24 point flere gange. Hun er i øjeblikket drægtig med Glasgow (Apache x Dentelle) og skal kælve til december.

Dagens ko: Bloksdal Miva

Dagens ko er den ene af Anders’ to køer, Bloksdal Miva. Miva er født d. 12. april 2016 og har født to kalve. Hun er på farsiden efter Bloksdal Juvel (Utrillo-BP x Bloksdal Diamant -ET) mens hun på morsiden er efter Bloksdal Diva (Vainqueur x Bloksdal Smulle).Mivas mor, Diva, var Anders’ konfirmationsgave og Miva er således afkom heraf. Miva er selv en middel størrelse ko, med med utrolige høje indexer samt et fantastisk dejligt temperament. Derudover avler hun fremragende. Faktisk skulle vi havde udstillet en super tyrekalv efter hende til det netop aflyste Kimbrerskue.

Dagens ko er Liqueur

Vi er nået til ko nummer syv ud af 12. Dagens ko er Bloksdal Liqueur (335). Hun er fra dem 02. august 2015 og fået tre kalve. Hun er efter vores tidligere dyrskuetyr Vanggaard Daddy -ET (Valseur x Bloksdal Butterfly -ET) og Bloksdal Bailey (Vainqueur x Bloksdal Unak -ET). På trods af at have flere dyrskuedyr og vindere i sin afstemning, så har Bloksdal Liqueur aldrig selv deltaget på skue. Til gengæld er hun mor til en rigtig god kviekalv, som vi havde glædet os til at vise frem til det aflyste Kimbrerskue.

Dagens ko

Efter en kortere pause pga. høsten og kælvning osv. er vi nu klar til runde to i vores præsentation af besætningen. Dagens ko er Bloksdal Lavendel (333). Hun er fra d. 29. maj 2015 og har fået to kalve. Hun er nu drægtig med vores foldtyr Bloksdal Matador -ET VB (Vaillant x Anabelle). Hun er efter en foldtyr og en ko, som vi selv har avlet; Bloksdal Invincible og Bloksdal Dahlia. Bag disse ligger dog kendte ældre franske toptyr, herunder bl.a. Utrillo-BP og Igloo.Mic. Vi har haft hende med til udstilling en enkel gang, hvor hun klarede sig godt og fik 23 point. En ung racetypisk ko med massere af kød.

Efterårs arbejdet med dyrene er startet

Kalenderen siger at sommeren er slut og vi har derfor hentet de første dyr hjem fra engen.Vi har hentet tre køer og fire kalve hjem. Nogle af dyrene er lukket direkte på rajgræs, mens andre er kommet i bindestalden til fravænning. Vi fravænner altid ko og kalv ved at skille dem fra hinanden indendørs. Om en lille uges tid bliver køerne igen lukket på græs. Straks efter kalvene kom på stald gik Kristina igang med at klippe dem. En god og produktiv dag på Bloksdal Charolais.