Endnu en avlstyr solgt

Vi har i dag leveret Bloksdal Tarzan P (Iceberg PP x Bloksdal Miva) til hans nye ejer Christian Hoeck i Sønderjylland.

Miva har tidligere avlet gode polled tyrekalve, eksempelvis Bloksdal Ronaldo P (efter Japon Sc), som vandt titlen skuet bedste yngre tyr på Kimbrerskuet i 2021.

Tarzan er efter en homozygotisk pollet tyr fra Frankrig, ved navn Iceberg PP. Han skulle avle et godt temperament og nogle lette kælvninger. Temperamentet er i hvert fald i orden, så vi håber, at Christian og Tarzan bliver et godt match, ønsker held og lykke og siger tak for handlen. Vi har fortsat få avlsdyr tilbage til salg. Er du interesseret så tjek fanen “dyr til salg eller ring på telefon (+45)51714574.

Tuborg solgt

Vi har solgt Bloksdal Tuborg P V.B. (Gustav av Skalltorp x Bloksdal Piña Colada). Han er solgt til Hans Thomsen, Læsø.

Tuborg er en meget rolig polled tyr med en spændende fremtid. Hans far har lavet nogle letfødte og hurtig voksende kalve, mens hans mor har en masse fransk blod i årene og bl.a. har vundet prædikatet Danmarks bedste kvie i 2021.

Vi håber, at Hans og Tuborg bliver et godt match, ønsker held og lykke og siger tak for handlen.

Alle dyr på stald

Det pludselig opstået kolde vejr i Danmark, har gjort at vi naturligvis har måtte tage alle dyr på stald. Det er cirka én måneds tid tidligere end vi har gjort de senere år. Vi burde dog heldigvis have foder og strøelse nok til foråret.

Endelig en kviekalv.

I lørdags fik vi langt om længe en kviekalv efter de sidste fire har været tyrekalve.

Det var Bloksdal Jelana (Utrillo-BP x Bloksdal Elana -ET), der selv let fødte sin kalv nummer otte.

Kalven er efter Heracles (Royal Excelent x Demoiselle). Den vejede 48 kg ved fødslen, får nummer 429 og skal hedde Bloksdal Ulana.

3. polled tyrekalv i træk

I fredags fik vi den tredje polled tyrekalv i træk. Tre polled tyrekalv har Bloksdal Miva (Bloksdal Juvel x Bloksdal Diva) nu også fået. Hun fødte nemlig selv den tredje i fredags. De to foregående er begge solgt videre til avl. Denne polled kalv er efter Nobel PP (Indou PP x Jamba). Kælvningen af den 52 kg tunge kalv gik meget hurtigt og let, så vi kunne i ro og mag se Danmarks fodboldlandshold kvalitifisere sig til EM i Tyskland 24. Denne turnering afholdes af Uefa og vi synes derfor det var nærliggende, at det også blev kalvens navn. Bloksdal Uefa P får nummer 428.

Veloverstået Charolaisdag

Danmarks Charolaisforening har i dag afholdt Charolaisdag hos os. Der var omkring 30 tilmeldte, så det er dejligt folk vil bakke op og deltage i et sådan arrangement. Dagen startede med rundstykkker kl. 10, hvorefter vi fortalte og viste vores besætning frem. Afslutningsvis var der sandwich og beretning fra foreningen.

Vi hos Bloksdal Charolais vil gerne sige alle tak for en dejlig dag, vi nyder at have besøg af folk med samme interesse og passion for de skønne hvide dyr.

Ny pollet tyrekalv

Vi har fået endnu en ny kalv. Denne gang var det besætningens ældste Iris de Bat, som Kristina får snart mange år siden købte hos Carsten Kjærgaard. 

Iris de Bat (Ecrin de Bat x Celeste de Bat) er snart 11 år gammel og fik i fredags sin kalv nummer ni. Denne kalv er efter Uvejr Av Strömsnäs (J Ecuter X Orkan Av Tostarp -ET) og vejede 58 kg ved fødslen. Den får nr. 427 og skal hedde Bloksdal Uvejr P V.B.

Charolais dag

Husk seneste tilmelding til Charolais dag hos Bloksdal Charolais er d. 15/11-23 til jtc@vikingdanmark.dk eller 30502125. 

Arrangement er på lørdag d. 18/11-23 kl. 10 hos os på adressen: Nøvlingvej 280, 9230

Vi har fået en Up 

Bloksdal Superb P (Bloksdal Matador -ET V.B. x Bloksdal Mercedes P) har nemlig fået Bloksdal Up P. 

Kalven der er en polled tyrekalv efter Lorsini, kom til verden igår og moren klarede opgaven helt selv. Kalven vejer 40 kg og får nr. 426

Dyr til salg

Vi har i øjeblikket flere spændende Charolais dyr til salg. Salgsemnerne spænder sig bredt fra tyre efter Neptune JC (I Love You x Fabtazia) som i 2019 vandt prædikatet Champion i Paris. På mor siden af disse er der bl.a. tyren som Major, Vaillant og Turbo.

Derudover en helbror til vores top kvie Bloksdal Special Lady (Bloksdal Matador -ET V.B. x Bloksdal MiLady) som har vundet flere ærespræmier de seneste år og seneste blev udnævnt som bedste hundyr på Kimbrerskuet 2023. 

Foruden disse har vi også et par polled tyre bl.a. Gustav av Skalltorp og Bloksdal Piña Colada. Gustav er svensk polled tyr med lette kælvninger og Piña Colada vandt på Landsskuet i 2022 titlen Danmarks bedste Charolaiskvie. Vi har også en fransk polled kalv efter Iceberg PP og Bloksdal Miva, som er værd at fremhæve. Miva er bl.a. mor til Bloksdal Ronaldo P som i 2021 vandt titlen, skuet bedste yngre tyr på Kimbrerskuet. 

Vi har også fundet et par hundyr efter bl.a. Bloksdal Linux -ET (Bourgogne x Une Fleur), Cristal-DK (Romeo x Tulipe) og Bloksdal Matador -ET V.B. (Vaillant x Anabelle).

Alle dyr er rolige, omgængelig og med gode tal. Ved interesse se fanebladet “dyr til salg” h

Eller kontakt os pr telefon +45 51714574