Uman solgt

Vi har i dag fået afhentet Bloksdal Uman (Bloksdal Matador -ET V.B. x Bloksdal MiLady). Han er helbror til Bloksdal Special Lady, som vi har udstillet ad flere omgange og som bl.a. fik 24 point til Hjørring dyrskue, Landsskuet og Kimbrerskuet i 2022.

Han er solgt til Hanne og Ole Hansen fra Hovedgaard. De har tidl. købt tyr hos os (Bloksdal Isbjørn II red.), som de var så glade for ham, at han er foreviget i en stor skuldertatovering.

Vi håber, at Uman bliver et mindst lige så godt match, ønsker held og lykke samt siger tak for handlen.

Danmarks bedste Charolais kvie har fået en halvsøster.

Vi har fået en ny kalv. Vores ko, Bloksdal Opal (Cristal-DK x Bloksdal Hæmatit), der til Kimbrerskuet 2023 fik 23p, vandt sit hold og blev skuets femte bedste Charolais dyr, har født en kviekalv. Den lå bagved hende, da vi kom ned på engen for at skulle hente hende hjem. Opal er mor til Bloksdal Unika, som er efter Bloksdal Matador -ET V.B. (Vaillant x Anabelle), og som til det netop afsluttede Landsskue 24 vandt prædikatet Danmarks bedste Charolais kvie og anden bedste Charolais dyr. Vi synes derfor det er en meget spændende kalv, vi har fået.

Faren til kalven er Bloksdal TurBeau (Neptune JC x Bloksdal Mirabelle -ET). Kalven vejede 50 kg, får nr. 434 og skal hedde Bloksdal Violet Flame Opal.

Hjemme fra Landsskuet 2024

Vi er nu alle godt og sikkert hjemme fra et dejligt Landsskue. Et skue der bar præg af det meget omskiftelige vejr, med store regnbyger og vind stor dele af tiden, men også opholdsvejr med mild sommervejr.

Vi deltog som bekendt med tre katalognummer, som alle klarede sig godt.

Første dyr i manegen torsdag formiddag var Bloksdal UltraBelle (Glasgow x Bloksdal Mirabelle -ET). Hun vandt sit hold, fik 23 point og rosende ord med på vejen af dommer Theo Chezeau fra Frankrig. Næste dyr var Bloksdal Unika (Bloksdal Matador -ET V.B. x Bloksdal Opal). Hun vandt ligeledes sit hold, fik også rigtig god karakteristik og 23 point. Sidste dyr var Bloksdal Special Lady (Bloksdal Matador -ET V.B. x Bloksdal MiLady) med hendes kalv. I et sjældent set hold gode unge køer, blev hun nummer tre. Men også med 23 point og med adgang til ærespræmiekonkurrencen.

I denne var der i alt 25 dyr, hvor de sidste otte modtog ærespræmie. Her sluttede Bloksdal UltraBelle og Bloksdal Special Lady udenfor oprangering, mens Bloksdal Unika røg næsten helt til tops, kun overgået af den senere interbreed vinder fra Neergaard Charolais. Hun kan derfor smykke sig med titlen Danmarks bedste Charolais kvie og opkvalificering til de magiske 24 point. Det er tredje år i streg vi er med helt fremme omkring denne titel. Sidste år fik vi anden bedste kvie, mens vi i 2022 ligeledes vandt prædikatet skuets bedste Charolais kvie.

Vi hos Bloksdal Charolais vil gerne takke for nogle gode dage med venner, kollegaer og familie. Alle ønskes tillykke med deres præmier og placering. Særlig tak til VikingDanmark som har skænket vores ærespræmie.

Besøg fra Frankrig

Som optakt til dette års Landsskue, har vi i denne uge haft besøg fra Charolais’ højlandet, Frankrig.

Det er forældrene til den kendte avler og dommer Pierre-Yves Sallé, der har Elevage Sallé Charolais, som har været på besøg. De har kørt med deres autocamper til Danmark. Her havde de bl.a. et ønske om at besøge os og vores besætning. Vi har tidligere købt flere embryoner fra deres besætning og faktisk har ca. halvdelen af vores besætning i dag gener fra netop dem. Her kan bl.a. nævnes følgende:

– Bloksdal Linux – ET (Bourgogne x Une Fleur)

– Bloksdal Mirabelle -ET (Vaillant x Anabelle)

– Bloksdal Matafor -ET (Vaillant x Anabelle)

Foruden os skulle de besøge et par andre besætninger her i landet og vil så slutte deres tur i Danmark med at se Landsskuet.

Vi nød dagen med dem og glæder os til at møde dem igen på Landsskuet.

Landsskuet 2024

Om én uge drager vi igen på dyrskue, denne gang The National Show, Landsskuet i Herning.
Vi har i år valgt at deltage med fire dyr (tre katalognumre.
Første dyr en unge kvie, Bloksdal UltraBelle (Glasgow x Bloksdal Mirabelle -ET), der er fra d. 13.08.23 og derfor kommer i kviehold fra 9-12 mdr. Hun er i hold med tre andre meget jævnaldrende kvier.
Næste dyr er ligeledes en kvie, Bloksdal Unika (Bloksdal Matador -ET V.B. x Bloksdal Opal). Hun er fra d. 04.04.23 og kommer derfor netop i kvieholdet fra 15-18 mdr. sammen med to andre. Havde hun være født én dag senere var hun kommet i holdet 12-15 mdr.
Sidste dyr i rækken for vores vedkommende er en ung førstekalvs ko med kalv. Hun er fra d. 02.04.21 og har kælvet den 02.02.24, hvilket gør hende til den yngste ko i holdet, men også den der har kælvet senest. Det bliver derfor spændende, hvordan Bloksdal Special Lady (Bloksdal Matador -ET V.B. x Bloksdal MiLady) og hendes kviekalv Bloksdal Victoire efter Lorisini klare sig mod de tre andre unge køer og deres kalve.
Vi glæder os i hvertfald til nogle hyggelige dage med venner og kollegaer i Herning.
På nedenstående link kan du se hele kataloget:
https://landsskuet.dk/…/Katalog-koedkvaeg-samlet-2024.pdf

Hjemme fra Hjørring dyrskue 2024

Vi har traditionen tro været på dyrskue i Hjørring.

Vi udstillede i år tre dyr og de klarede sig alle godt. Der var tilmeldt 29 Charolaisdyr på skuet.

Første dyr i manegen fredag morgen var Bloksdal Mirabelle -ET (Vaillant x Anabelle). Hun var i hold med to andre store og gode køer, som også blev rost meget af dommer Mads Bjerregaard. Mirabelle blev placeret på en anden plads og alle køer i holdet fik 23 point, og skulle senere deltage i ærespræmiekonkurrencen.

Vores næste dyr var Bloksdal Unika (Bloksdal Matador -ET x Bloksdal Opal). Unika var desværre alene i sit hold, men fik stadigvæk meget anerkendelse, fik derfor også 23 point og skulle derfor også senere deltage i ærespræmiekonkurrencen.

Sidste dyr i rækken var Bloksdal UltraBelle (Glasgow x Bloksdal Mirabelle -ET). Hun vandt sit hold med 23 point og skulle derfor også have været til ærespræmiekonkurrence, men pga. reglen i Hjørring om “kun” en ærespræmie pr. udstiller, blev hun bedt om ikke at deltage ift. logisk og pladsproblemer, hvilket vi synes er ærgerligt!

Til ærespræmiekonkurrencen blev Mirabelle ikke placeret, mens Unika kom ind på en samlet 4. plads og samtidig blev anden bedste kvie, hvilket gav en ærespræmie skænket af kødkvægsudvalget i LandboNord.

Vi vil gerne sige tak for et par gode dage i Hjørring og ser nu spændt frem til Landsskuet i Herning d. 4-6 juli 24.

Første dyr i engen

Første dyr i engen

Vi har i denne uge fået de første dyr på græs i engen. Det er altid dejligt, at få dyrene ud og på græs efter en lang og våd vinter.

Dele af engene er stadigvæk for våde til, at vi kan lukke de sidste dyr ud. De potentielle dyrskue dyr er lukket på græs omkring gården, så det tynder ud i dyr på stald.

Klovbeskæring

Vi har som vanligt haft besøg af vores faste Klovbeskære, Fjellerad Klovbeskæring ved Palle Christiansen. Dette gør vi minimum én gang om året før udbinding. Vi havde flere igennem boksen, som alle klarede det godt. Nu venter vi bare på noget bedre vejr, således vi kan få lukket nogle dyr ud i engene. 

Ny kalv

Vi har her i ugen fået en lille ny kalv. Det er Martins ko Bloksdal MiLady (Vanggaard Daddy -ET x Bloksdal Unak -ET) som der

har fået endnu en kalv. Det gjorde hun også for 333 dage siden, hvilket er et meget flot kælvningsinterval. Kalven er efter den franske tyr Marechal (Izoard x Ironie), som Danmarks Charolaisforening har anbefalet som showtyr. Det bliver derfor spændende at følge dennes opvækst. MiLady er mor til Special Lady, som fik de magiske 24 point på flere skuer i både 2022 og 2023.

Desværre havde MiLady problemer med opblokning af børmunden ifm. kælvningen, hvorfor vi måtte have dyrlæge assistance. Med deres hjælp fik vi den 47 kg tunge kviekalv ud. Kalven får nummer 433 og skal hedde Bloksdal Venus de Lady.

Kåring

Vi havde i sidste uge besøg af Torben Andersen, som kom og kårede fire 1. Kalvs køer og to tyre. Gennemsnittet for de seks dyr blev 85,7 i helhed. Alle voksne dyr i vores besætning er nu kåret, og gennemsnittet er 86, hvilket vi er ganske godt tilfredse med (80 er landsgennemsnittet).