Kimbrerskuet 2021

Kimbrerskuet meddelte for ca. 14 dage siden, at de planlægger at afholde det årlige skue i Aars d. 8-9. oktober 2021. Vi har forhåndstilmeldt fire katalognumre og er i øjeblikket ved at finde ud af, hvem det skal være.

Landsskuet 2021

I går og i dag (og forhåbentlig i morgen) skulle vi have været i ringen med vores dyr til det årlige Landsskue i Herning. Dette blev igen i år aflyst pga. pandemien.Heldigvis har vi dette gode minde med Bloksdal Mirabelle -ET (Vaillant x Anabelle) som fik ærespræmie som kvie i 2019. Tiden er gået og som du kunne se på vores facebook siden i går, er Mirabelle i dag en stor anden kalvs ko.

Sidst på sæsonen eller først på sæson?

Det er det gode spørgsmål. Vi har normalvis kælvningssæson fra oktober til marts, så faktum er at denne kalv er født udenfor vores normale sæson. Heldigvis og vigtigst er det, at vi fik en sund og frisk kalv og alt forløb, som det skulle. Det er Martins kvie, Bloksdal Olympia (Bloksdal Linux -ET V.B. x Bloksdal Champion), der har fået sin første kalv. Kalven er en kviekalv på 45 kg efter Bloksdal Matador -ET V.B. (Vaillant x Anabelle). Det var Kristina og Martin der tog imod kalven, sammen med Kristinas gode veninde og kollega Karina, da Helle og Karsten var på weekend i Sønderjylland. Kalven har gener fra Elevage Sallé Charolais i to led, idet både Linux og Matador er embryoner købt hos dem. Det er derfor oplagt at kalven skal hedde Bloksdal Sallé Star og får nr. 404.

Hjørring dyrskue 2021

I weekenden skulle vi igen have været til Hjørring Dyrskue. Dette er ligesom så meget andet aflyst denne sommer på grund af coronapandemien. Det er første gang siden vi startede med at udstille på Hjørring dyrskue, at vi går glip af dyrskuet to år i træk. Sidste år lavede vi et tilbage blik på 2019, hvor Bloksdal Mirabelle -ET (Vaillant x Anabelle) som bekendt blev bedste Charolais dyr. I år har vi derfor valgt at se endnu længere tilbage, nemlig på året 2013. Vores tidligere foldtyr Vanggaard Daddy -ET (Valseur x Bloksdal Butterfly -ET) blev dette år skuet bedste handyr (Interbreed vinder) og var med i radio ANR. Året efter i 2014 blev han skuets bedste Charolais handyr. Daddy var en utrolig god Charolais tyr med et godt temperament. Hvilket han også beviste i 2015, hvor han var med live i TV2 Nord.

Se eller gense udsendelsen fra 2015.

https://www.tv2nord.dk/nyheder/30-09-2015/1930/hele-udsendelsen?clip=42bce288-3892-49ff-a9e6-ff7e13a2fb7b#player

Bloksdal Rubin (397) solgt

Vi har solgt Bloksdal Rubin (Lorsini x Bloksdal Opal) til Jan Stistrup fra Hobro.Jan ønskede en rolig tyrkalv, som giver lette kælvninger og har højt indeks for mælkeproduktion. Alt sammen noget Rubin opfylder til fulde – faktisk er Rubins indeks på både mælk og fødsel 116. Vi håber, at Rubin og Jan bliver et godt match, ønsker held og lykke og siger tak for handlen. Vi har fortsat flere rigtig lovende ungtyre til salg samt hundyr i forskellige aldre. Ved interesse tjek fanebladet “dyr til salg”, og kontakt os gerne online eller pr. telefon (+4551714574).

Dyrene på gården

Vi har nu fået næsten alle dyr ud. Vi har i øjeblikket nu kun seks salgsklare tyrekalve hjemme samt denne kvie som snart skal have kalv. Kvien i videoen er Bloksdal Olympia (365). Hun er efter Bloksdal Linux -ET V.B. og Bloksdal Champion og venter en kalv efter Bloksdal Matador -ET V.B.

Endnu én rigtig god 200 dages vægt

Vi har i dag endnu en tyrekalv, som har præsteret en flot 200 dgs vægt. Denne gang er der tale om Bloksdal Rambo. Han blev født for 200 dage siden i dag, og presser her til morgen vægten op på 368 kg. Dette giver ham en gennemsnitlig daglig tilvækst på 1555 gram. Den gennemsnitlige vægt på 200 dage for Charolais tyrekalve i Danmark er på 343 kg. Rambo er efter den franske tyr Cristal fra GAEC Merlet. På morsiden er han efter Bloksdal Jelana, der er en stor racetypisk ko med mange kvaliteter. Jelana far er Utrillo-BP, der ligeledes er fransk og fra SCEA Raymond. Bloksdal Rambo er i øvrigt til salg.

Fantastisk 200 dages vægt

Bloksdal Ronaldo P fylder i dag 200 dage, og dette fejrer han med en rigtig flot vægt. Han vejede her til morgen 412 kg., hvilket vil sige hans daglige tilvækst i gennemsnit har været på 1785 gram. siden han blev født. Ronaldo P er pollet og efter den franske tyr Japon SC fra Gaec Giraud. På mor siden er han efter Bloksdal Miva. Miva er en høj og lang ko med fantastiske indekser. Indekser der bl.a. gør, at hun er udpeget som potentiel tyremor af Danmarks Charolaisforening. Vi synes Ronaldo er en meget spændende tyr, med et stort potentiale, som vi overvejer selv at ligge til besætningen.

Et nyt hold dyr på græs

Kr. himmelfartsdag lakker mod enden og vi har i dag fået flere dyr ud på græs. Tre køer og tre kalve er kommet ned i engen, til de dyr vi lukkede ud for cirka ti dage siden. Derudover er tre køer og én kalv kommet ud på et andet engstykke.

Landsskuet 2021 aflyst

Vi må meget mod vores vilje, men ganske som ventet og forståeligt, sande at dette års landsskue også er blevet aflyst.
Ligesom sidste år er det blevet aflyst pga. den igangværende pandemi (COVID-19).
Modsat sidste år og heldigvis er der nu mere lys for enden af tunnelen. Vi kan se frem til at alle der måtte ønske det, kan blive vaccineret og samfundet forhåbentlig snarest muligt kan åbne helt op igen.
Sidste mulighed for dyrskue i 2021 vil for vores vedkommende nu være Kimbrerskuet i Aars til oktober.