Klovbeskæring

Vi har som vanligt haft besøg af vores faste Klovbeskære, Fjellerad Klovbeskæring ved Palle Christiansen. Dette gør vi minimum én gang om året før udbinding. Vi havde flere igennem boksen, som alle klarede det godt. Nu venter vi bare på noget bedre vejr, således vi kan få lukket nogle dyr ud i engene. 

Ny kalv

Vi har her i ugen fået en lille ny kalv. Det er Martins ko Bloksdal MiLady (Vanggaard Daddy -ET x Bloksdal Unak -ET) som der

har fået endnu en kalv. Det gjorde hun også for 333 dage siden, hvilket er et meget flot kælvningsinterval. Kalven er efter den franske tyr Marechal (Izoard x Ironie), som Danmarks Charolaisforening har anbefalet som showtyr. Det bliver derfor spændende at følge dennes opvækst. MiLady er mor til Special Lady, som fik de magiske 24 point på flere skuer i både 2022 og 2023.

Desværre havde MiLady problemer med opblokning af børmunden ifm. kælvningen, hvorfor vi måtte have dyrlæge assistance. Med deres hjælp fik vi den 47 kg tunge kviekalv ud. Kalven får nummer 433 og skal hedde Bloksdal Venus de Lady.

Kåring

Vi havde i sidste uge besøg af Torben Andersen, som kom og kårede fire 1. Kalvs køer og to tyre. Gennemsnittet for de seks dyr blev 85,7 i helhed. Alle voksne dyr i vores besætning er nu kåret, og gennemsnittet er 86, hvilket vi er ganske godt tilfredse med (80 er landsgennemsnittet).

Tyr til salg

Bloksdal TurBeau (Neptune JC x Bloksdal Mirabelle -ET) fra d. 22/06/2022 sælges. 

Vi tør godt sige, at det er noget af det mest spændende, som findes i Danmark, en helt unik fransk afstamning og en tyr med et fantastisk temperament. 

Hans far, Neptune JC, vandt prædikatet bedste charolais tyr i 2019 og er en tyr med en stamtavle med noget af det bedste fra Frankrig.

TurBeaus mor er Bloksdal Mirabelle -ET (Vaillant x Anabelle). Vaillant er også en meget anerkendt fransk tyr med mange showvinder i Frankrig og Spanien. Hans far Port Royal er det ligeså. 

På morsiden findes bl.a. Major, som vel nok er den tyr i Danmark som har avlet flest ærespræmie dyr. Anabelle er datter Sylvette. Sylvette, Une Fleur og Violette var alle helsøskende og kæmpe udstilling- og avlskøer ved Elevage Sallé charolais. 

Tyr solgt

Vi har solgt Bloksdal Taurus (Neptune JC x Bloksdal Jelena) til Lars Thomsen, Frederikshavn. 

Taurus’ far er Neptune JC (I Love You x Fabtazia), som i 2019 blev Champion i Paris. Taurus’ mor Bloksdal Jelana (Utrillo-BP x Bloksdal Elana -ET) har kendt fransk og dansk dyrskue blod i årene. 

Det er derfor en utrolig spændende tyr, som vi har solgt. Han nåede også selv at bevise sit værd ved at blive anden bedst yngre tyr på Kimbrerskuet i 2023. 

Vi håber, at Lars og Taurus bliver et godt match, ønsker held og lykke og siger tak for handlen.

Hjemme fra kødkvægsskuet 2024

Netop kommet hjem efter et par gode dage i Aars. Vi vil gerne starte med at rose det flot arrangeret skue. 
Vi udstillede som bekendt tre katalognumre (fire dyr). Første dyr igår (fredag red.) til den individuelle bedømmelse var Bloksdal Unika (Bloksdal Matador -ET V.B. x Bloksdal Opal). Den blev nummer ét i sit hold med 23p og fik god karakterstik af dommer Mads Bjerregaard. Den skulle senere til ærespræmiekonkurrence. 
Næste dyr i manegen var Bloksdal Mirabelle -ET (Vaillant x Anabelle) med hendes kalv Bloksdal UltraBelle (Glasgow). Disse blev også nummer ét i deres hold med 23p og skulle derfor også deltage i ærespræmiekonkurrencen senere på dagen. Sidste dyr var Bloksdal Opal (Cristal-DK x Bloksdal Hæmatit). Et godt hold køer hvor Opal blev nummer to, men kun med 22p. 
Til ærespræmiekonkurrencen var der fem ærespræmier og Mirabelle med kalv kom lige udenfor ærespræmierne. Tilgengæld blev Unika tildelt ærespræmie og blev anden bedste kvie. 
I dag (lørdag red.) har vi deltaget i de tværgående konkurrencen i skuets “bedste kalv”, hvor Bloksdal UltraBelle (Glasgow x Bloksdal Mirabelle -ET) kom i top fem. Kalven vejede til skuet knap 400 kg og er ca. syv mdr. Dette er vi meget imponeret af bl.a. fordi vi ikke har staldforhold, som gør at den har kunne gå i kalveskjul og fået tilskudsfoder. 
Til slut vil vi gerne takke alle, som var med til at gøre dagene til dette års Kødkvægsskue til nogle gode dage, vi fra Bloksdal Charolais har i hvert fald nydt alle dagene i Aars. Vi vil gerne ønske alle tillykke med deres præmier og placeringer.

Kødkvægsskuet 2024

I år har vi valgt at deltage i Kødkvægsskue Nord. Det afholdes normalvis i Herning, men i år er det for os mere lokalt i Aars. Dette vil vi gerne støtte, selvom skuet ikke ligger optimalt ift. årstid for vores besætning. 
Vi deltager med to køer, én med kalv og en uden kalv, samt en kvie.
Første ko er Bloksdal Mirabelle -ET (Vaillant x Anabelle). Mirabelle har vi udstillet flere gange siden 2017. Denne gang udstilles hun med en Glasgow (Apache x Dentelle) kviekalv, Bloksdal UltraBelle, som udstilles for første gang. 
Koen uden kalv er Bloksdal Opal (Cristal-DK x Bloksdal Hæmatit). Hun deltog senest på Kimbrerskuet 2023 med sin kalv. 
Netop denne kalv, er også det sidste dyr; Bloksdal Unika (Bloksdal Matador -ET V.B. x Bloksdal Opal), som er en kviekalv fra 4. April 2023. Vi glæder os til nogle hyggelige dage med venner og kollegaer på Kødkvægsskue.

https://messecenteret.dk/files/59bb351a-821a-497e-8975-c54a042e8e8a/Katalog_-ENDELIGT-_270224.pdf

Klovbeskæring

Vi har haft besøg af vores faste klovbeskærer. Dyrene til det kommende kødkvægsskue d. 8-9. Marts 24 i Aars, fik alle en tur i boksen og er nu helt klar til show.
Tak for altid god service og behandling til Fjellerad Klovbeskæring ved Palle Christiansen.

Inseminering

Flere af de hundyr der fik kalv sidste efterår og vinter, er blevet insemineret. De er nu klar til drætighedsundersøgelse, og vi kan med glæde konstatere at vi har fået fire drægtigheder ud af lige så mange muligt.
Tyrene som er brugt er de to på billedet; Heracles M, Utrillo-BP også Onedream P.
Der er kun brugt fire sædstrå til disse drægtigheder, der skal derfor også uddeles store roser og tak til inseminørene, Ole Kjærgaard Simonsen og Alice Amdi-Christensen.

Årets første kalv

I weekenden har vi fået årets første kalv.

Kalven er efter Bloksdal Special Lady (Bloksdal Matador -ET V.B. x Bloksdal MiLady). Special Lady er faktisk ret speciel for os, hun har allerede opnået de magiske 24 point på flere dyrskuer hele fire gange.

Hun fødte selv den 42 kg tunge kalv, der er en kviekalv efter Lorsini (Agronome x Instance). Kalven får nr. 432 og skal hedde Bloksdal Victoire.