Hjemme fra Kimbrerskuet 2023

Fantastisk Kimbrerskuet for Bloksdal Charolais
Som proklameret deltog vi i år med fire katalognumre og første dyr i manegen fredag var Bloksdal Taurus (Neptune JC x Bloksdal Jelena). Han vandt sit hold, ungtyre 12-15 mdr., Han var den yngste i holdet, men med samme vægt (672 kg) som den ældste i holdet.
Næste dyr var Bloksdal Tur Beau (Neptune JC x Bloksdal Mirabelle -ET) i ungtyre hold 15-18 mdr. Han blev nummer tre i holdet. Han var også yngst i holdet og har gået på marken ved køerne. Han vejede 724 kg.
Herefter var det Bloksdal Special Lady (Bloksdal Matador -ET V.B. x Bloksdal Milady). Hun vandt kvie holdet 28-32 mdr. med en imponerende vægt på 921 kg.
Afslutningsvis var det Bloksdal Opal (Cristal-DK x Bloksdal Hæmatit) og hendes kalv Bloksdal Unika efter Bloksdal Matador -ET V.B. tur til at komme i manegen. De var med i holdet “køer over fire år med kalv”. Det var et stort og stærkt hold, bl.a. med interbreed vinderen fra Landsskuet, men Opal der til skuet vejede 1181 kg lykkes at vinde holdet sammen med sin kalv, der vejede 286 kg.
Til ærespræmiekonkurencen deltog vores tre holdvindere. Her var der 16 dyr og 10 ærespræmier at kæmpe om. Her gik det fuldstændig fantastisk og det lykkes alle tre dyr, at få ærespræmie og tilmed komme mellem de seks bedste.
Dommer Jean-Marc Touillon tildelte Bloksdal Special Lady titlen skuet andet bedste individ og derved også bedste hunddyr.
Bloksdal Opal med Bloksdal Unika ved siden blev anden bedste ko og fik ærespræmie nummer fem.
Bloksdal Taurus blev anden bedste yngre tyr og fik ærespræmie nummer seks. Han er i øvrigt til salg.
Lørdag skulle Bloksdal Special Lady repræsentere Charolais ved interbreed.
Der var 13 dyr i manegen til konkurrencen og hun blev bedømt til at være mellem de tre bedste. Hun vandt desværre ikke, idet hun blev overgået af en Grauvieh ko med kalv, men vi er meget stolte over den delte andenplads, bl.a. fordi Special er af egen avl, på både mor og far siden.
Til slut vil vi gerne takke alle, som var med til at gøre dagene til dette års Kimbrerskue til nogle gode dage, vi fra Bloksdal Charolais har i hvert fald nydt alle dagene i Aars. Vi vil gerne ønske alle tillykke med deres præmier og placeringer.

Skriv et svar

Your email address will not be published.