Hjemme fra kødkvægsskuet 2024

Netop kommet hjem efter et par gode dage i Aars. Vi vil gerne starte med at rose det flot arrangeret skue. 
Vi udstillede som bekendt tre katalognumre (fire dyr). Første dyr igår (fredag red.) til den individuelle bedømmelse var Bloksdal Unika (Bloksdal Matador -ET V.B. x Bloksdal Opal). Den blev nummer ét i sit hold med 23p og fik god karakterstik af dommer Mads Bjerregaard. Den skulle senere til ærespræmiekonkurrence. 
Næste dyr i manegen var Bloksdal Mirabelle -ET (Vaillant x Anabelle) med hendes kalv Bloksdal UltraBelle (Glasgow). Disse blev også nummer ét i deres hold med 23p og skulle derfor også deltage i ærespræmiekonkurrencen senere på dagen. Sidste dyr var Bloksdal Opal (Cristal-DK x Bloksdal Hæmatit). Et godt hold køer hvor Opal blev nummer to, men kun med 22p. 
Til ærespræmiekonkurrencen var der fem ærespræmier og Mirabelle med kalv kom lige udenfor ærespræmierne. Tilgengæld blev Unika tildelt ærespræmie og blev anden bedste kvie. 
I dag (lørdag red.) har vi deltaget i de tværgående konkurrencen i skuets “bedste kalv”, hvor Bloksdal UltraBelle (Glasgow x Bloksdal Mirabelle -ET) kom i top fem. Kalven vejede til skuet knap 400 kg og er ca. syv mdr. Dette er vi meget imponeret af bl.a. fordi vi ikke har staldforhold, som gør at den har kunne gå i kalveskjul og fået tilskudsfoder. 
Til slut vil vi gerne takke alle, som var med til at gøre dagene til dette års Kødkvægsskue til nogle gode dage, vi fra Bloksdal Charolais har i hvert fald nydt alle dagene i Aars. Vi vil gerne ønske alle tillykke med deres præmier og placeringer.

Skriv et svar

Your email address will not be published.