Året der gik (2015)

2016 nærmer sig med hastige skridt. Vi vil her på Bloksdal gerne kigge tilbage på året der er gået, og komme med en lille beretning herom. Vi har i år deltaget på 4 skuer og fået tre ærespræmier. Vi fik ærespræmie på Daddy to gange. Engang til Hjørring dyrskue og engang på kimbrerskuet. I Hjørring blev Daddy bl.a. også tildelt prædikatet skuets bedste. Den sidste ærespræmie tilfald Bloksdal Unak –ET ligeledes på Hjørring dyrskue. Unak blev også udnævnt til ”avlsdronning” og tildelt en laurbær krans. Det kræver at man har fået 10 levende kalve og opnår minimum 22 point til dyrskuet, for at opnå denne hæder.

2015 har været et rigtig godt år på eksport fronten. Faktisk har vi aldrig solgt så mange dyr til videre avl på et år, som det er sket i år. Vi vil gerne sige tak til køberne og ønske dem forsæt god held med deres nye Charolais dyr.

En af de to største ting vi oplevende, i det snart forgangne år, var da det lykkes os, efter flere års avlsarbejde, at eksportere en Charolais-kvie til racens hjemland, Frankrig. Den 16. november blev en drægtig polled kvie efter Uvejr Av Strömsnäs og Bloksdal Champion hentet og kørt til Frankrig. Vi har snakket med den nye ejer, som er glad for kvien, og som der allerede har inviteret os på besøg i Frankrig.

Den anden store ting var da vi indtog TV2-Nord’ studie i Åbybro. Som optakt til et indslag omkring et forstående dyrskue, blev vi inviteret i studiet for at fortælle lidt om arbejdet med dyrene. Vi valgte at tage vores store tyr Vanggaard Daddy -ET med i studiet og medvirke i en direkte udsendelse. Dette var en sjov og rigtig god oplevelse. Indslaget kan set på følgende link

Afslutningsvis vil vi gerne sige tak til alle gæster og besøgende vi har haft her på gården men også folk vi har mødt rundt omkring på diverse skuer og i andre forbindelser. Vi ønsker alle et godt nytår.

Skriv et svar

Your email address will not be published.