Hjemme fra Kimbrerskuet

Et godt Kimbrerskue 2018 er nu slut, og det er tid til et kort tilbageblik. Kimbrerskuet var igen i år med stor succes for Bloksdal Charolais. Vi udstillede fem dyr, som alle fik 23p og deltog i ærespræmiekonkurrencen.

Første dyr i ringen fredag morgen var Bloksdal Matador -ET VB. Han var alene i sit hold (tyre: 21-24 mdr.), men fik alligevel rigtig god karakteristik af den franske dommer, Jean Baptiste Schrapfer. Han vejede til skuet 932 kg. Næste dyr i ringen var Bloksdal Opal (kvier: 6-9 mdr.). Der var syv i holdet og hun blev nummer to. Næste skud på stammen var Bloksdal Mirabelle -ET. Hun var i hold med én anden kvie og blev nummer to, hvilket vi var lidt uforstående overfor. Herefter var det Bloksdal MiLadys tur. Hun var i hold med fire andre gode kvier (Kvier: 28-32 mdr.). Her blev MiLady placeret på en tredjeplads. Sidste skud i bøssen var vores gamle ko Bloksdal Elana -ET. I dette hold goldkøer (Køer 4+ år – uden kalv) var der syv køer i gruppen, og Elena blev placeret som nummer fire. Elana var to år ældre end den næstældste, hvilket også blev pointeret og flot bemærket af dommeren. Elana vejede til skuet 1169 kg.

Til ærespræmiekonkurrencen skulle alle fem dyr altså med ind sammen med 27 andre gode Charolais dyr. Her blev Elana, Milady og Opdal relativt hurtigt siet fra. Til gengæld kom Mirabelle nu foran den kvie, som hun ellers havde tabt til tidligere på dagen og blev placeret på en 10. plads – lige udenfor ærespræmierne. Helt med frem kom Bloksdal Matador -ET VB, som blev skuet andenbedste yngre tyr og fik ærespræmie.

Til lørdagens tværgående konkurrencer deltog vi i besætningskonkurrencen, bedste par og bedste kvie efter insemineringstyr. I de to førstnævnte konkurrencer blev vi henholdsvis nummer fire og nummer tre. Indenfor racen blev vi nummer to i begge konkurrencer.

Sidste konkurrence deltog vi med Bloksdal Mirabelle -ET. Hun faldt i dommer Bert Groens smag og vandt foran flere andre gode kvier, hvilket også resulterede i en ærespræmie. Afslutningsvis deltog Anders med Bloksdal MiLady og blev nummer to på tværs i mønstringskonkurrencen. Til slut vil vi gerne takke alle som var med til at gøre dagene på Kimbrerskuet til nogle gode dage, og vi ønsker alle tillykke med deres præmier og placeringer.

Skriv et svar

Your email address will not be published.