Hjemme fra Landsskuet 2016

Så er både dyr og mennesker kommet hjem til Ferslev efter nogle gode dage i Herning. Børnene startede allerede ude i søndags med at køre til Herning og sætte campingvognen op. Om mandagen kørte de til Tyskland sammen med Anders, Mathilde og Merle og nåede da bl.a. også et besætningsbesøg i Sønderjylland ved Fam. Kristensen i Agerskov og en tur i svømmehal tirsdag formiddag. Tirsdag eftermiddag ankom vores tre dyr. Resten af tirsdagen og onsdagen blev brugt på at ordne en masse småting og gøre dyrene klar til torsdagens bedømmelse.

Torsdag startede bedømmelsen og vores tyrekalv Bloksdal Linux –ET var vores første dyr i ringen. Linux var kommet lidt til skade i transporten eller var blevet trådt på aftenen forinden og havde derfor fået en lille bule ved det ene bagben. Dette valgte dommer Simon Perrot at slå hårdt ned på, til trods for at Linux ikke var hæmmet af dette. Han måtte derfor tage til takke med en 2. plads og 21p.

Meget bedre gik det for næste dyr i ringen Bloksdal Hæmatit –ET. Hun blev nemlig i bedømmelsen om torsdagen placeret som nr. 1 med 23p foran 3 andre gode kvier.

Sidste dyr i ringen for vores vedkommende var Bloksdal Elana –ET, som var i hold med 4 andre store køer. Elana var det tungeste hundyr på hele skuet og vejede imponerende 1238 kg. Hun fik da også god karakteristik af dommeren og fik en 2. plads i sit hold med 23p. Til fredagens ærespræmiekonkurrence var der 29 dyr som skulle kæmpe om 10 ærespræmier. Bloksdal Charolais havde Hæmatit og Elana med til denne konkurrence. Først blev der siet 13 dyr fra og her var Hæmatit og Elana ikke i blandt. Herefter skulle der så sorteres 6 dyr yderligere fra. Ingen af disse 6 var Hæmatit eller Elana og vi fik derfor ærespræmie på begge.

Hæmatit blev endda hævet til 24p mens Elana forblev ved de 23p men fik mange rosende ord for hendes alder, vægt og bevægelse.

Til slut vil vi gerne takke alle som var med til at gøre dagene til Landskuet til nogle gode dage. Vi vil gerne ønske alle tillykke med deres placeringer i Herning.

Skriv et svar

Your email address will not be published.