Hjemme fra Landsskuet 2017

Vi er nu kommet godt hjem fra et dejligt Landsskue i Herning. Børnene havde som tidligere år været i Herning allerede i søndags for at sætte telt op. De har efterhånden lavet en tradition med Anders og Mathilde fra Møgelmose Charolais om at hygge hele ugen. De var bl.a. i Herning svømmeland i mandags og ude at spise på flammen, før dyrene kom i løbet af tirsdagen. Tirsdag og onsdag blev brugt på at gøre de fire tilmeldte dyr klar til bedømmelse. Der er mange ting der skal ordnes, dyrene skal vaskes, fodres, vejes og strøes osv. osv.

Torsdag morgen var der bedømmelse og vores tyr Bloksdal Major –ET var i første hold. Dette hold vandt han og fik god karakterstik af den franske dommer Hugo Retailleeau. Han fik 23 point og skulle senere på dagen være med i ærespræmiekonkurrencen. Han vejede til skuet 420 kg.

Næste dyr i rækken var Bloksdal MiLady. Hun var i et hold på tre kvier. Her blev MiLady toer med 23 point. Hvilket alle tre kvier i holdet gjorde – faktisk sagde dommeren at han gerne så alle tre kvier hjemme i hans besætning i Frankrig. Hun skulle også deltage i ærespræmiekonkurrencen senere på dagen. Hun blev vejet til 502 kg.

Næsten lige efter var det Bloksdal Lavendel´ tur. Hun var i et hold på hele ni kvier hvor aldersspredningen var meget stor – næsten tre måneder fra ældst til yngst. Lavendel var den anden yngste og det blev for hårdt for hende. Hun måtte derfor tage til takke med 21 point og en sjetteplads. Han vejede til skuet 767 kg.

Sidste dyr i rækken var Bloksdal Elana –ET. Hun var i et hold med tre køer hvor hun blev toer. Hun fik 23 point men skulle desværre ikke deltage i ærespræmiekonkurrencen. Det viste sig senere at hun tabte til skuet bedste Charolais dyr. Elana –ET vejede til skuet 1186 kg.

Til ærespræmiekonkurrencen blev begge dyr desværre relativt hurtigt sendt ud idet dommeren ikke mente de var iblandt de 11 bedste dyr – som der skulle have ærespræmie.

Fredag og lørdag var der derfor ikke så meget for Bloksdal Charolais at lave på skuet. Martin deltog dog i Danmarksmesterskabet i mønstring om fredagen. Her fik han en meget flot tredjeplads blandt 19 deltagere.

Til slut vil vi gerne takke alle som var med til at gøre dagene til Landskuet til nogle gode dage, selvom vejret kunne være bedre har vi i Bloksdal Charolais i hvert fald nydt alle dagene i Herning.

Vi vil gerne ønske alle tillykke med deres placeringer i Herning

Skriv et svar

Your email address will not be published.