Hjemme fra Landsskuet 2014

Så er både dyr og mennesker kommet hjem til Ferslev efter nogle gode dage i Herning.

Børnene startede allerede ude i søndags med at køre til Herning og sætte tavler, duge bag ved tavlerne, og ikke mindst campingvognen op. Herefter blev de der og hygge sig sammen med Anders og Mathilde fra Møgelmose Charolais.

Det var nogle rigtige hyggelige ”ekstra” dage de fik der – hvor de bl.a. kørte ned til I/S Kristensen i Sønderjylland og besøgte dem og deres gård. Tirsdag blev så dagen hvor dyrene og vi selv ankom. Resten af tirsdagen og onsdagen blev brugt på at ordne en masse småting og gøre dyrene klar til torsdagens bedømmelse.

Torsdag formiddag startede bedømmelsen og vores tyr Vanggaard Daddy –ET, var den første af vores tre dyr som skulle bedømmes. Der var tre store tyre i holdet som alle vejede over 1500 kg. Den franske dommer Pierre Yves Sallé gav Daddy 23p og en 2. plads i holdet. Næste dyr der skulle i ringen var Bloksdal Hæmatit. Hun var i et kæmpe hold med hele 11 store kvier. Hæmatit blev placeret ind som nummer 6 og fik 22p. Dommeren havde svært ved at placere hende, fordi hun var så meget større end de andre. Hun var den eneste i holdet der vejede over 1. tons og der var næsten 100 kg. ned til den næst tungeste.

Vores sidste dyr var Martins gamle ko Bloksdal Unak –ET. Hun er efterhånden blevet 11 år, men vejede trods dette imponerende 1145 kg. Dommeren kunne rigtigt gode lide hende og gav hende 23p og en 2. plads – kun overgået af skuet bedste dyr. Til fredagens ærespræmiekonkurrence var der 20 dyr som skulle kæmpe om 9 ærespræmier. Bloksdal Charolais havde Daddy og Unak med til denne konkurrence. Den franske dommer kunne gode lide Unak og gav hende ærespræmie, som nummer 7. Til slut vil vi gerne takke alle som var med til at gøre dagene til Landskuet til nogle gode dage.

Vi vil gerne ønske alle tillykke med deres placeringer i Herning. Særlig tillykke til Kristensen I/S som tog hele 4 ærespræmier.

Skriv et svar

Your email address will not be published.